Voel je vrij

Zo kan het ook: de hele dag struinen door het drukke Amsterdam en dan 's avonds genieten van de poldernatuur in de groene zoom van de stad. Schoenen uit, zon op je terras, koe in de wei: welkom! Freelodges zijn vrijstaande design-villaatjes, voor 80% gemaakt van Nederlands FSC-hout. Compleet ingericht en zwevend boven de grond zodat de koeten, de hazen en de ganzen ook alle ruimte hebben. Met bus of fiets ben je binnen een half uurtje in hartje Amsterdam. Parkeren doe je gratis (yes!) op het publieke parkeerterrein tegenover de lodges. Voor kinderen is er van alles te doen, te rennen en te spelen in de groene omgeving van de Tuinen van West: frisse lucht en rode wangen! Heb je zin in yoga, wil je fietsen, varen of tennissen, heb je een wasje, zin in een kook-workshop of een eco-ontbijtje in de zon: Mariska en het Freelodge-team gaan graag voor je aan de slag. Welkom!

 

 

 

 

 


 

Over Freelodge en het team

Freelodges zijn voor 80-90% gebouwd met echt Nederland FSC-hout, afkomstig van landgoed Welna op de Veluwe. Dat familielandgoed produceert al generaties lang prachtig hout (voornamelijk Douglas), maar net te weinig om mee te kunnen doen met 'de grote houtjongens' uit het Noorden en Oosten van Europa. Het hout bleef dus vaak ongebruikt. Vrienden van het landgoed bedachten daarom een eigen, kleinschalig te produceren vakantiehuis: Freelodge. Er zijn inmiddels 8 lodges gebouwd, waarvan 7 in de Tuinen van West bij Amsterdam. Hout ademt en voelt daardoor veel rustiger en prettiger dan een stenen huis. Freelodge BV is inmiddels ook bezig met de realisatie van een houten appartementen-hotel met spa/welness voorzieningen, verderop in Tuinen van West.

 

Mariska is één van de partners in Freelodge en nu chef d'équipe in Freelodge Village aan de Nico Broekhuysenweg, in de Tuinen van West. We proberen onze gasten daar een 'andere' stadsbeleving bieden. Een groene-stadbeleving. We noemen dat bij Freelodge altijd een blote-voeten sfeertje: lekker informeel en ontspannen in de natuur, maar wel met de drukte van de stad onder handbereik. Heb je tips, ideeën of suggesties voor samenwerkingen: daar zijn we erg voor in! Lokaal en verantwoord ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel.